Handige verhuistips

Organisatie

Begin ruim op tijd . Vul iedere dag enkele dozen. Pak elke kamer afzonderlijk in en gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer u weer gaat uitpakken.

Nummeren

Geef elke doos een nummer. Duid aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen en vermelding van waardevolle spullen.

Vulmateriaal

Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg ervoor dat u genoeg vulmateriaal heeft.

Orde

Sluit alle dozen goed en kleef ze dicht. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen.

Dozen vullen

Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (max. 10 kilo). Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.

Sleutelbox

Doe alle sleutels, montagehandleidingen en overzichtslijstjes in een aparte sleutelbox. U kunt hiermee meteen op een georganiseerde wijze beginnen aan de uitpak.
SPECIALE VOORWERPEN

Bureauladen

Stop hier niet te veel in. Te veel kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken.

Glas en servies

Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en steek ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Zet zeer breekbaar glaswerk (wijnglazen) rechtop in de doos. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.

Klokken

Verwijder de slinger van grote klokken of zet hem vast. Grote, staande klokken kunt u beter door een expert laten inpakken.

Kleden en gordijnen

Verpak kleden in nette dozen. Verwijder gordijnen van de rails en stop ze in nette dozen of bureauladen.

Brandbare goederen

Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als u deze inpakt en ze verwonden mensen of veroorzaken schade aan uw spullen bent u hiervoor zelf aansprakelijk .

Lampen

Verwijder de lamp zelf en de lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrolpapier om de lampenkap in te wikkelen. Plaats ze rechtop in de doos. Decoratieve knoppen e.d. plakt u vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.

Medicijnen

Plak de medicijndoosjes met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als u medicijnen nodig heeft, moet u het nodige voorzien tijdens uw verhuisdag.

Spiegels en schilderijen

Breng uw verhuizer op de hoogte van kostbare schilderijen. Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Grote spiegels worden in speciale dozen verpakt.

Electronica (PC, video en hifi)

Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als u deze nog heeft. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat computer /videorecorder vast zit. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.

Gereedschap

Verwijder brandstoffen uit gereedschappen. Verhuis geen brandbare stoffen! Steek ze in kleine, sterke dozen. Pak kostbaar materiaal apart in.

Auto’s en motorfiets

Benzinetanks van auto’s en motorfietsen dienen bijna leeg te zijn wanneer ze per verhuiswagen worden getransporteerd. Accu’s moeten worden afgekoppeld.

Meer dan 100 jaar ervaring

In de loop der vele jaren, inmiddels al 124 jaar – in 2023 25 jaar, heeft Derksen een transitie doorgemaakt van kleine verhuizer naar multifunctionele dienstverlener. Uit ervaring weten wij dat er nog wel eens iets mis kan gaan met verhuizen. Vandaar dat wij deze verhuistips graag delen.

Ook voor u willen wij graag klaar staan. Meer weten, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Handige verhuistips

Binnenkort verhuizen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!