Verhuisdozen

Gaat u (zelf) verhuizen en heeft u verhuisdozen nodig?

Bij Derksen Verhuizingen kunt u ook terecht voor verhuisdozen. Wij als professionele verhuizers kunnen u goed adviseren aangaande de keuze van verhuisdozen.

Type verhuisdozen
Autolock verhuisdozen zijn zonder tape te gebruiken; je zet ze in 1 beweging op. Dat is doorgaans erg handig. Door de constructie zijn deze verhuisdozen normaliter duurder in aanschaf. Amerikaanse vouwdozen hebben een vouwbodem, die je dicht moet plakken met tape.

Kwaliteit verhuisdozen
Er zijn verschillende soorten karton kwaliteit op de markt. Kraft kwaliteit is de sterkste kartonsoort, zodat een verhuisdoos veel minder snel scheurt en meer kilo’s kan hebben. Deze kwaliteit herkent u aan de kleur. Kraft kwaliteit heeft een echte bruine kleur.

Gewicht verhuisdoos
Maak een verhuisdoos niet te zwaar. Een gemiddelde verhuisdoos is 7 à 10 kg zwaar. Doe dus niet teveel spullen in een verhuisdoos, anders zijn ze niet meer te tillen. Is een verhuisdoos wel zwaar, wees dan verstandig en tape de onderkant nog een keer goed dicht, zodat de bodem niet kan scheuren. En til de verhuisdoos niet aan de handgrepen omhoog, maar ondersteun deze aan de onderkant.

Zorg ook voor zwaardere verpakkingsmogelijkheden en stop zware of breekbare spullen, zoals bestek, servies, porselein of boeken in een daarvoor beter geschikte verpakking. Wij adviseren u hier graag verder in!

Hoeveel verhuisdozen zijn nodig?

Deze vraag krijgen wij regelmatig te horen. Dit is mede afhankelijk van het aantal kamers en aantal gezinsleden. Als je alleen woont in een 1 of 2 kamerwoning heb je gemiddeld 20 verhuisdozen nodig. Een gezin gebruikt al snel 30 to 40 dozen.

Verhuisdozen van Derksen Verhuizingen

Binnenkort verhuizen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!